Tocht technieken

Op deze pagina zijn allerlei tochttechnieken te vinden. Hij is echter nog in onderhoud en zal dus nog niet operationeel zijn. Excuses voor het ongemak.

Uitleg & instellingen

Manier van richting bepalen
Kaarthoekmeter
Pijltjes tekenen

Richting bepalen met een kaarthoekmeter
Op de plattegrond is een kaarthoekmeter getekend om richtingen te bepalen op de kaart.
Wanneer je met de cursor buiten deze kaarthoekmeter klikt, sleept of scrollt, kun je de plattegrond bewerken zoals gewoonlijk bij OpenStreetMap. Wanneer de cursor op de kaarthoekmeter staat worden muisinteracties niet doorgegeven aan de plattegrond. In plaats daarvan kun je met klikken en slepen de kaarthoekmeter verplaatsen, en door te scrollen veranderen van grootte.
Deze zowel de weergegeven kaart als de kaarthoekmeter te beïnvloeden kun je nauwkeurig de richting van bijvoorbeeld straten van een kruising bepalen.

Disclaimer: Richtingen bepaald met behulp van deze pagina zijn doorgaans nauwkeurig genoeg voor scoutingdoeleinden. Bij een kruising met een paar een paar verschillende mogelijkheden, of een doorsteek over niet al te lange afstanden zal deze pagina prima werken. Er kunnen echter geen garanties gegeven worden over de betrouwbaarheid van de richtingen als hoge nauwkeurigheid noodzakelijk is. Ook de plattegronden die gebruikt worden, van OpenStreetMap zijn aangeboden zonder garanties op correctheid.